Правове виховання: Засідання круглого столу «Роль Верховної Ради в Україні».

30 березня 2022 року, викладачі кафедри філософії і права ОНТУ Орлова В.О,, та Черняк Г.А.  зі студентами першого курсу факультету Менеджменту, маркетингу і логістики  провели, в рамках правового виховання в Одеському національному технологічному університеті, засіданні круглого столу під назвою: «Роль Верховної Ради  в Україні».

Викладач кафедри Черняк Г.А. ознайомила студентів з новим раундом переговорів між українською та російською делегаціями, який був проведен 29 березня 2022 року  у палаці Долмабахче у Стамбулі, де програма мінімум на переговорах делегацій була пов’язана з  узгодження гуманітарних питань. А програма максимум – домовленість про припинення вогню на території України.

Викладач Орлова В.О. під час дискусії  підкреслила, що серед важливих рішень парламенту сьогодні – це звернення до міжнародних організацій, іноземних парламентів та урядів стосовно забезпечення захисту цивільного населення України від збройних нападів російських загарбників.

Більш детально  викладачі кафедри розповіли студентам про вимоги  народних депутатів негайного запровадження безпольотної зони над територією України, що дозволить захистити цивільне населення, об’єкти світової культурної спадщини та критичної інфраструктури;  відкрити «зелені коридори» для безпечної евакуації жінок, дітей та літніх людей, постачання гуманітарної допомоги постраждалим та цивільним. Також, про введення в Україну миротворчих сил на підставі Резолюції ГА ООН 377 (V) «Об’єднання заради миру» від 3 листопада 1950 року» та інші питання.