Сторінки нашої історії. Науково-практична конференція студентів ОНАХТ

5 листопада о 13.00 на території Меморіалу героїчної оборони Одеси 411-ї берегової батареї  розпочала свою роботу традиційна науково-практична конференція студентів ОНАХТ, присвячена 76-й річниці вигнання нацистських окупантів із України та 79-й річниці героїчної оборони Одеси. Конференція проходила в режимі відеозв’язку.

Біля Храму Георгія Переможця, який знаходиться на території меморіалу, проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи, соціальних питань, оздоровлення і спорту Кананихіна О. М. привітала учасників конференції, звернула увагу на необхідність вивчення історії українського народу, збереження пам’яті про його героїчне минуле, про подвиг нашого народу в роки Другої світової війни.   

Відкрив роботу конференції завідувач кафедри соціології, філософії і права, Голова ради з гуманітарної освіти та виховання Соловей А. О. Звернення до учасників конференції пролунало з головної площі меморіалу, де розташована виставка військової техніки і озброєння армії періоду Другої cвітової війни.

За програмою конференції, студенти виступили з доповідями, які були присвячені історії заснування та розвитку Одеси,  героїчній обороні Одеси 1941 р., визволенню українських земель від нацистських окупантів. Особливу зацікавленість викликала презентація про героїзм викладачів, співробітників та студентів нашої академії, які працювали за складних умов евакуації в період  Другої світової війни, а також  про видатних одеситів, імена яких відомі далеко за межами України.

Доповіді студентів органічно поєднувалися з дистанційним оглядом експозицій музею, які були підготовлені працівниками музею-меморіалу.

У підготовці та проведенні конференції взяли активну участь викладачі кафедри соціології, філософії і права Ботіка Т. С. та Мамроцька О. А., а також завідувач меморіалу героїчної оборони Одеси Сосюк В. Д., заступник директора історико-краєзнавчого музею Слюсар Ю. О.,  старший науковий співробітник історико-краєзнавчого музею Прокоф’єв В. Ю.

Учасники конференції підкреслили важливість обговорених проблем для формування патріотизму та поглиблення знань з історії рідної держави.

This image has an empty alt attribute; its file name is FB_IMG_1604599087478.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is FB_IMG_1604599084438.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is FB_IMG_1604599090401.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is FB_IMG_1604599093208.jpg