Ігор Алєєксєєнко, студент групи ЕМ-181 – учасник ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни “Історія”в Уманськом державном педагогічном універсітеті ім.П.Тичини

З 18 по 20 квітня 2019 р. на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичнини проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни “Історія”. В олімпіаді взяло участь 88 студентів із понад 40 закладів вищої освіти України. Знання учасників олімпіади оцінювало високопрофесійне журі, до складу якого увійшли відомі науковці з усіх регіонів України. Умовами олімпіади було передбачено проведення двох турів: 
– І тур – виконання тестових завдань і завдань проблемного та творчого характеру з історії України з найдавніших часів до сьогодення;
– ІІ тур – виконання тестових завдань і завдань проблемного та творчого характеру з всесвітньої історії (політичні та соціально-економічні процеси; міжнародні відносини; європеїстика).
ОНАХТ представляв студент першого курсу факультету ММіЛ Алєєксєєнко Ігор (група ЕМ-181), який, пройшовши два турнірних етапи олімпіади, показав достатньо високий рівень знань, оскільки змагання проходили в однакових умовах, як і для студентів історичних спеціальностей, так і для студентів інших напрямів. 
К.і.н. Ботіка Т.С. 19 квітня 2019 р. взяла участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції “Соборність України як інтегральний чинник нації, держави, суспільства”. Підготовлені за вимогами статті доповідей будуть опубліковані у науковому журналі “Уманська старовина”.