Політолого – правнича конференція з нагоди проголошення Загальної Декларації прав людини

Студенти 121, 421, 429 гр. підготували і провели політолого – правничу конференцію з нагоди проголошення Загальної Декларації прав людини (1948).  З вітальним словом виступили декан факультету НТтаЕ доцент Т. В. Шпирко та в.о. декану факультету НТтаІМ доцент Н. В. Жихарєва, які підтримали наукову та громадську активність студентів.

Конференцію розпочала студентка 429 гр. М. Гуща, яка розкрила важливу тему прав, свобод та обов’язків людини і громадянина. Студентка 429 гр. О. Ярославська запитала про захист прав і свобод людини і громадянина у світлі вимог Конституції України.

Продовжив тему захисту прав людини і громадянина студент 121 гр. В. Литвиненко, що розповів про необхідні ланки забезпечення захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні. Студент 429 гр. Я. Богданов прокоментував, що держава не надає права, а захищає права у відповідності до вимог міжнародних стандартів захисту прав людини і Конституції України.

Детально розкрила моральну, юридичну цінність Загальної Декларації прав людини студентка 429 гр. К. Мойсеєнкова.  Напередодні конференції студенти прочитали Загальну Декларацію прав людини і громадянина, тому взяли участь у дискусії щодо сучасних форм рабства і захисту людини від знущань. Старший викладач  С. А. Дмитрашко розповіла студентам приклади захисту людей від маніпулятивних методів та жорстокого поводження роботодавців, що використовують сучасні форми рабства, акцентувавши увагу на позитивних надбаннях соціального капіталу громадянського суспільства.

Студент 121 гр. М. Тихонов провів порівняльний аналіз взаємозв’язку і специфіки держави і громадянського суспільства. Студент 121 гр. Д. Діхтяренко поставив цікаві питання, чи спроможна правова держава захищати людину без  існування громадянського суспільства, а також дієвість антикорупційних заходів в умовах перехідного типу суспільства.

Наприкінці конференції доповів студент 121 гр. Д. Браілко, який зосередився на одній із успішних реформ сучасної України – реформу об’єднаних територіальних громад. Навів приклади позитивних наслідків та деяких ризиків втілення реформи, наголосив на перевагах добровільного обєднання територіальних громад.

У завершенні студенти підтримали цілісність інституту прав людини і громадянина та підтримали важливість знання прав і уміння грамотно їх захищати.

004 002 005 003