ОНАХТ: 115 років служіння науці та освіті

20 жовтня 2017р., в Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім. В. Василько пройшло урочисте вшанування 115-річчя Одеської національної академії харчових технологій.

За ці роки Академія закріпила за собою право називатися одним із кращих навчальних закладів країни: багате історичне минуле, сучасна широка дослідницька діяльність, активний розвиток і новаторство – дозволяють ОНАХТ перебувати на передових рубежах вищої освіти і науки України та бути флагманом для інших вузів в підготовці елітних фахівців на основі інтеграції освіти і наукових досліджень в найбільш перспективних галузях знань.

– Наука, освіта, культура, сьогодення і майбутнє нашої країни неможливі без досягнень, відкриттів, найвищого рівня інтелігентності багатьох поколінь видатних діячів нашої Академії, – сказав у своєму виступі на урочистому зібранні ректор, доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат державної премії України в галузі науки і техніки, член-кореспондент НААН України, професор Єгоров Б.В.

Зі стін Академії вийшло багато світових знаменитостей: відомі вчені, педагоги, державні та громадські діячі, керівники підприємств. Наукові відкриття і досягнення професорів і випускників університету, увійшли в історію вітчизняної науки і техніки.

-Вітаю колектив Одеської національної Академії харчових технологій із знаменною датою – 115-річчям від дня заснування – сказав професор, заслужений діяч культури, завідувач кафедри соціології, філософії та права Ангелів Г.В.- Наша академія внесла значний вклад у створення і розвиток вітчизняної системи науки і освіти. Імена багатьох наших випускників і науковців Академії золотими літерами вписані в літопис наукових досягнень. Їх наукова і практична діяльність сприяла прогресу в харчовій і переробній промисловості, медицині, біології і багатьох інших сферах життя суспільства. Педагогічні традиції академії стали фундаментом вітчизняної системи освіти, на який рівняються кращі навчальні заклади нашої країни. Викладачі, доценти і професори, що працюють тут – це особливі люди, багато з них походять із сімей, чиї прадіди стояли біля витоків науки і освіти. Навчати студентів для них не просто робота, а справа життя, що передається з покоління в покоління. Все це сприяє створенню унікальної творчої атмосфери, що панує в стінах Академії. Сьогодні Одеська національна академія харчових технологій – це не тільки історичне місце, де живе дух студентства, але авторитетна науково-дослідницька організація і престижна освітня установа. Бажаю керівництву академії і далі зберігати академічні традиції, всьому колективу – натхнення і нових цікавих проектів, а студентам і випускникам – гідно нести прапор звання вихованців найстарішого вузу України! – сказав Георгій Віталійович Ангелів.

У день ювілею колектив кафедри соціології, філософії та права висловлює щиру повагу високому професіоналізму, енергії, повній самовіддачі служінню науці та освіті керівництву Академії, колегам всіх кафедр і лабораторій. У цей чудовий день ми бажаємо всім здоров’я, удачі, благополуччя, невичерпної енергії, нових звершень і всього самого доброго.

0003 0002 0004

0001

За дорученням кафедри кафедри соціології, філософії та права Черняк Г.А.