Аудиторії імені професора Чередниченко А.П. виповниться 15 років

2010 Ангелов на 40 летии кафедры коллеги с специальных кафедр Изображение 328 2010 на 40-летии кафедры Черняк и супруга А п Чередниченко 3 июня 2010 года

Майже 15 років тому, в День пам’яток історії та культури України, викладачі та співробітники кафедри соціології, філософії та права, спільно з керівництвом Академії відкривали спеціалізовану аудиторію кафедри, яка була названа ім’ям Анатолія Павловича Чередниченко.

Анатолій Павлович Чередниченко 24 роки, з 1979 по 2003 роки, був завідувачем нашої кафедри. Юрист за університетською освітою, кандидат економічних наук, він в стінах нашої кафедри написав докторську дисертацію з філософії, успішно її захистив, отримав звання професора кафедри політичної соціології. Ставши Академіком створив Південноукраінку філію Академії політичних наук.

Блискучий теоретик, невгамовний дослідник він був ентузіазтом із світлою вірою в студентів і своїх учнів, створив власний напрямок в науці.

Його теоретичні знання знайшли своє відображення в одному з перших підручників з політичної соціології в Україні, в першому загальноукраїнському політологічному словнику, численних статтях і монографіях.

Його людські якості стали прикладом для наслідування в середовищі викладачів і аспірантів кафедри.

В знак подяки і пам’яті про людину, яка так багато зробила для становлення і розвитку політологічної науки в Україні, яка  виховала   численну  кількість послідовників, керівництво Академії, за клопотанням колективу кафедри соціології, філософії та права  надало спеціалізованої аудиторії кафедри А-311 ім’я професора Чередниченко А.П .

0002

Галина Черняк, член Національної Спілки журналістів України, професор кафедри соціології, філософії та права